SPF bychom měli zařadit pravidelně do své ranní rutiny péče o pleť, a to hned z několika důvodů

Prvním důvodem je stárnutí pleti. Podle odborníků až 75 % příznaků stárnutí pleti způsobuje slunce. Kůže nechráněná SPF a vystavena slunečním paprskům je náchylná na rychlejší stárnutí, tvorbu vrásek a pigmentových skvrn. Sice budete mít možná obličej v bronzovém odstínu, ale přibude vám spoustu vrásek, kterým jste mohli předcházet.

Opalování

Pokud používáte v péči o pleť exfoliační kyseliny či retinol, je pro vás SPF nutností, což vždy uvádí i výrobci na obalech daného výrobku. Exfolianty vám jemně odstraní odumřelé kožní buňky, a vaše pleť se tak stane náchylnější vůči poškozením. Pokud ji nebudete chránit opalovacím krémem s vysokým faktorem, vrátí vám to pigmentovými skvrnami, zarudnutím a dalšími kožními problémy.

SPF není jen o estetice, ale působí také jako vaše ochrana před UV zářením. Všeobecně víme, že toto záření může způsobit rakovinné bujení kožních buněk. Jedinou prevencí je buď nevycházet nikdy na slunce, což je nereálné, nebo se chránit ochranným faktorem. Nechraňte jen svůj obličej, ale všechny části kůže, které vystavujete slunci, tedy i krk, dekolt, uši, hřbety rukou a podobně. Vaše pleť vám bude více než vděčná.

Nenechte se zmást tím, že nevidíte přímý sluneční svit. Slunce vám může škodit, i když není vidět. Proto byste SPF měli používat i v zatažené dny anebo v zimě. V takové dny můžete zvolit místo ochranného faktoru 50 třeba faktor 30. Nižší faktor se nedoporučuje, zvlášť na obličej.

SPF

Pokud si zoufáte, že SPF z vás udělá mastné, lesklé a potící se zjevy, nemusíte se obávat. Kosmetický průmysl natolik pokročil, že dnes už se dá vybrat SPF, které bude dokonale sedět vašim potřebám. Vyrábí se matující krémy, či přímo ty určené pro mastnou pleť. Pokud chcete lehoučkou texturu, sahejte po SPF s konzistencí fluidu, které je krásně roztíratelné, lehké a rychle se do vaší pleti vsákne. Široký výběr takových SPF najdete mezi korejskou kosmetikou.